25 Ocak 2015 Pazar

Volvo Trucks Live Test Kampanyası

Herkese Merhaba :) Bugün sizlere geçenlerde denk geldiğim Volvo Trucks'ın Van Damme ile çektiği reklam filmine ve onun serisine yer vericem. Lakin önce, biraz hikayesine ve tanıtım filmine bakalım. Genelden özele doğru ilerleyelim.
En küçük ayrıntılar bile önemlidir ve The Big Picture(Büyük Resim'i) oluşturan da ayrıntılardır. Yeni Volvo Kamyon sunumu, daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilmenizi sağlayan ve etkin noktalar içeren yenilikçi interaktif formatıyla bu mesajı veriyor. Her alanda öncülük etmek-Volvo Kamyon'u ileriye götüren özellik olarak görülüyor. Tanıtım filmimizi izleyelim :)



 "Volvo FM " kamyonlarının özelliklerini öne çıkarmak isteyen marka test sürüşü serisi oluşturarak efsanevi bir işe imza atmış. Bende bu test sürüşlerini anlatmak istedikleriyle beraber sizlerle paylaşıcam.

*Volvo Trucks-The Ballerina Stunt(Live Test1)

Bu canlı sürüşün amacı, Volvo Trucks FH serisinin hassasiyet ve kontrol özelliğini göstermektir. İki kamyonun aynı hızda gitmesi ve iyi kontrol edilebilir olmasına dikkat çekilen bu video serinin canlı sürüş testinin ilk olma şerefine erişiyor.

*Volvo Trucks-The Hamster Stunt(Live Test2)


İspanya'da çekilen bu sürüş serinin ikinci testi. Direksiyona monte edilmiş düzenekte hamsterın havuç aracılığı ile direksiyonu yönlendirilmesi sağlanıyor. Burada benim dikkatimi çeken video boyunca şoförün ne kadar profesyonel ve soğukkanlı oluşuydu.Bu testin amacı, Volvo Dinamik Direksiyon özelliğinin göstermekti.

*Volvo Trucks-The Chase(Live Test3)

İspanya'da çekilen bu canlı sürüş serinin üçüncü testi. Reklam boyunca alt kamerayla bize verilmek istenen mesaj ulaşıyor. Bu testin amacı, yeni Volvo FL'nin manevra kabiliyetini göstermekti.

*Volvo Trucks-The Hook(Live Test4)



Serinin dördüncü testi olan bu video gerçekten görsel açıdan muazzam. Bu testin amacı, yeni Volvo FMX'in sağlamlık özelliğini göstermekti.

*Volvo Trucks-The Technician(Live Test5)

 Serinin beşinci sürüş testi olan bu reklam filmi trafiğe kapalı alanda çekilmiş ve bu testin amacı, yeni Volvo FMX'in yerden yüksekliğine dikkat çekmek.

*Volvo Trucks-The Epic Split(Live Test6)


Test serisinin sonuncusu ve en efsanevi olanı Van Damme ile gerçekleşmiş. Van Damme o ünlü bacak açma hareketini şimdiye kadarkilerin tümünden daha efsane bir şekilde Volvo Truck için yapmış. Van Damme'a göre bu hayatında ki en epik olanıymış-testin adından da anlaşıldığı gibi-videoyu izlediğinizde muhtemelen sizin için de öyle olacak. Bu test elbette Volvo'nun yük kamyonlarının geri geri giderken, yüksek ve düşük hızda tüm şartlar altındaki stabilizasyonunu kanıtlamak için yapılmış. Yeni modeli Volvo Fm'in sürüş kolaylığını sağlayan bu Volvo Dinamik Direskiyon özelliğini de ön plana çıkarıyor. Film İspanya'da çekilmiş ve arkada çalan şarkı Enya'dan Only Time.

Son olarak Volvo Trucks kampanyası Cannes Lions'da 8 altın ödül almış. (Bu arada Cannes Lions-Reklamcılığın Dünya Kupası olarak anılıyormuş.) Keyifli bir yazı olduğuna inanıyorum. Nasıl bu zamana kadar bu kampanyadan haberim olmadı şaşkınım doğrusu. Sağlıcakla kalıın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder