23 Ocak 2015 Cuma

Sosyal Medyanın Yeni Gözdesi - Dublaj

Herkese merhaba :) Bugün ki yazımda sosyal medyanın yeni fenomeni olan Dublaj akımından bahsedicem sizlere. Instagram gitgide gelişen bir paylaşım sitesi. İnsanlar fotoğraflarla veya videolarla orada var olduklarını kanıtlama çabasının sonucunda böyle bir gereksinim de doğuyor. Instagram'a video özelliğinin gelmesinin ardından daha yoğun bir kitleye ulaştı. Vine gibi bir diğer araçla birçok isim eğlenceli videolar paylaşıp fenomen haline geliyorlar. Bu tahtı ise güncel olayları takip ederek ve bu konu hakkında farklarını ortaya koyarak koruyorlar. Şimdiye kadar hızlıca yükselen fenomenlerin en önemli özellikleri kuşkusuz ki , bu videoları çeken kişilerin animasyon, kurgu ve video düzenleme açısından gayet yetenekli olmalarıydı. Gündem de var olan popüler repliklerin dublajının yapılması en çok sevilen videolar arasına girmeyi başardı. Bunları yapıcak olan kişiler az olunca bu işi kolaylaştırmak için bir kaç uygulama ortaya çıktı.
Ve son dönemlerde oldukça yaygınlaşan bu uygulamalar, Instagram ve Vine kullanıcılarına dublaj video içeriği üretmek konusunda yardımcı oluyorlar. Böylece hiçbir video düzenleme aracına gerek kalmadan kendi dublaj videolarınızı yayınlayabiliyorsunuz. Şuana kadar çok fazla dublajlı video izledim, cidden çok eğlenceli oluyor. Ama hiç denemedim, eğer deneyecek olursam cidden repliğe veya kişiye uygun hazırlanmam gerektiğini düşünüyorum :) Çünkü bir kaç arkadaşım birebir dublajını yaptığı kişinin görüntüsüne yakın kılığa girmişlerdi. Ve gerçekten çok inandırıcı, eğlenceli oluyor. Şuanda benim rastladığım ve en yaygın olan 2 uygulamadan bahsedip, birçok video ile desteklicem. Eğlenceli olcağına eminim. (En azından ben yazarken eğlendiim :)

Dubblaj 2012 yılında kurulmuş. Özellikle bir çok sesin olduğu çok zengin bir kütüphaneye sahip. Ayrıca güncel olaylar ile beraber sürekli olarak güncel olan bir kütüphanesi mevcut. Bu yüzden de Türkler arasında en çok kullanılan dublaj uygulaması konumunda şuan için. Hem ios hem de Android versiyonu ücretsiz indirilebiliyor. Şimdi bir kaç örnekle gülelim :)

*CMYLMZ severler :)


*Galiba Ajdar hayatımızdan hiç çıkmayacak. Bu yeni trend çıktığında hemen yerini almış :)




Dubsmash ise Berlin merkezli bir şirket tarafından geliştirilmiş bir başka dublaj uygulaması. Özellikle Avrupa ve Amerika'da en çok kullanılan dublaj uygulaması olan Dubsmash de çok zengin ve her an güncel bir kütüphaneye sahip. Eğer ingilizce bir dublaj yapmak istiyorsanız aradığınız uygulama kesinlikle bu. Çünkü ingilizce konusunda Dubblaj'a göre çok daha zengin bir kütüphanesi mevcut. Tabii ki Türkçe dublajlar da bulunuyor. Ünlülerin çekmiş olduğu dublaj videolarına bakalım şimdi de :)

*Şahan Gökbakar yine farkını ortaya koymuş :)


Dipnot: Eğer sizin de dublajlı videolarınız varsa paylaşın da görelim :) Sağlıcakla kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder