21 Ocak 2015 Çarşamba

MINI COOPER(1) #notnormal kampanyası

Merhabalar, çevremdeki herkes iyi bilir ben bir Mini Cooper hastasıyım. Blog açmışım, en sevdiğim markadan bahsetmeden olmazdı. Önce hafifçe bir tarihçeden bahsedicem daha sonra en çok beğendiğim #notnormal kampanyasından. Aslında bunu seri halinde yapabilirim. İlki bu olsun o zaman :)
Bu küçük İngilizin tarihine bakacak olursak, 1959 yılında şehrin tanınmasında üniversitenin aldığını başarıların etkisi büyük olan Oxford şehrinde ilk üretimini bundan yarım asır önce yapmıştır. 50 yılın verdiği tecrübeyi günümüzün gelişen teknolojisi iyi bir şekilde harmanlayan Mini markası son modelleri ile günümüze kadar gelmiştir. Değişen zamana ve teknolojiye ayak uyduran Mini hem boyutları ile hem de motorunu geliştirerek insanların isteklerini karşılamak için elinden geleni yapıyor. Marka İngiliz olarak doğmasına karşın şimdi bir alman ortağı ile global sistemde yoluna devam ediyor. (Hemen burada eski Beşiktaşı oyuncu, Pascal Nouma aklıma geliyor, onun için bir aralar şarkı yazılmıştı- Fransa'da doğdu Beşiktaşlı oldu - diye devam ediyor. Bir Beşiktaşlı olarak bu ayrıntıyı da gözden kaçıramazdım herhalde :) Bu ünlü Alman markası BMW'dir. 2001 yılında birleşen marka asıl köklü değişiklikleri ve günümüzde sokaklarda görmeye alıştığımız modelleri bu birleşme ile sağlamış. Bu bilgilerden sonra artık çok ses getiren NOT NORMAL kampanyasından bahsedebilirim. Önce reklam filmimizi izleyelim. 

Mini Londra'nın işlek bir yolunda dokuz adet dijital pano ile yoldan geçen Mini Cooper sürücülerine özel mesajlar iletiyor, bu mesajları yolun başında bekleyen gözcüler ipad leri yazıyor. Böylece kişi Mini Cooper'ı kullanan kişiler normal değil özel olduklarını hissediyorlar. Şimdi kendimi onların yerine koydum, kırmızı damalı bir mini ile yoldan geçerken bi anda ekranda Hey Kırmızılı, gülümse :) diyor mini cooper logosuyla birlikte. Gülümsemek mi? Mutluluktan uçarım ben. Başkası değil, o yolda sana sesleniyorlar hem de mini cooper kullandıkları için. Ayrıyetten yine video da, sağ tarafa çekiliyor arabalar. Yıkama, temizleme, yemek, tatlı ikramları oluyor. Yani orada ki kişiler bu arabayı kullandıkları için yüzlerinde ki ifade muhteşem. Mini'nin bu fikri geliştirmeye açık olduğunu okudum az önce. Bir de yapay zeka eklenmesi halinde bu teknolojiyle neler yapılabileceğini siz düşünün :)
  Şimdi de bu kampanya kapsamında yapılmış en çok sevdiğim afişleri sizlerle paylaşıcam. Bol görselli ve eğlenceli olduğunun garantisini veriyorum. Başlayalım :)
Rachel adında birinin yaptığı bir çalışma, Mini bunu BRR-ILLIANT(hem soğuk hem akıllıca) diyerek yine bu aileden olanların normal olmadığını vurguluyorlar.


Erica isimli bir kişinin göndermiş olduğu resim, Mini ise bunu senin yünlü ayna ısıtıcıların şeklinde yorumluyor.


Kullanıcı adıyla seslenen Mini az önce brr-illiant kelimesi gibi cappucino yerine Mını-ccino kelimesiyle sen normal değilsin mesajıyla iş başında.


Nikki Shaw adlı kişinin göndermiş olduğu bu fotoğraf, özel pişmiş pasta şeklinde takipçileriyle paylaşıyor.


Çevreci özelliğine dikkat çeken Mini Not Normal :)


Tommy adlı kişinin göndermiş olduğu resimde iyi giyimli diyerek kullanıcılarıyla paylaşıyor :)

Eğlendiğinizi biliyorum. :) Umarım bende bir gün #notnormal ailesine katılırım. İşte size benim hakkımda bir bilgi daha. Sağlıcakla kalıın :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder